Hallitus

Puheenjohtaja
Jarmo Peltola puh. 050 - 4027 086, jarmo.tapio.peltola(at)gmail.com

Jäsenet
Anne Ruotsalainen puh. 045 - 1119 665, anskuru(at)hotmail.com
Ari Korkalainen puh. 0400 - 011 314, arib.korkalainen(at)gmail.com

Sähköpostit
petosennallet(at)gmail.com

y-tunnus: 1031757-0

Laskutusosoite:
verkkolaskuosoite 003710317570
välittäjätunnus 003721291126

sähköpostilaskuosoite invoice-10317570@kollektor.fi
(sähköpostilaskut pdf-tiedostomuodossa)

Tietosuoja ja rekisteriseloste


Urheiluseuran perustaminen

Toukokuun 12. päivä 1992 perustetun seuran alullepanijoita olivat Kimmo Tiainen, Kimmo Koistinen ja Arto Savolainen, jotka ilmeisesti omissa "päissään" saivat idean urheiluseuran perustamisesta.

Lienee seuran todellinen perustamishistoria sitten mikä tahansa,urheilusta ja liikunnasta puhuessaan pojat olivat ilmeisen tosissaan, vaikka seuran nimeksi Kimmo Koistisen ehdotuksesta laitettiinkin urheiluhenkisistä nimistä ehkä hieman poiketen Petosen Nallet.

Nallet -nimi tulee tietenkin Petosen kaupunginosan symbolista, tuosta selällään makailevasta lempeästä nallekarhusta, mutta mistä tulevat seuran värit vihreä, punainen ja valkoinen, jotka mitä ilmeisemmin on varastettu Italian lipun väreistä? Mitä todennäköisemmin myös seuran reippailla ja kirkkailla värillä haluttiin kuvata sitä iloa ja mielihyvää, mitä liikunnasta aina saa.

Esikuvana Pitkälahden Viri?

1980-luvun puolivälin jälkeen rakentamisen aloitetulla Petosen alueella oli vuonna 1992 noin 8000 asukasta. Jo tuolloin Petosella oli vilkasta järjestötoimintaa ja esimerkiksi Pitkälahti-Petosen asukasyhdistys järjesti muiden tapahtumien ohella liikuntatapahtumia asukkaille. Alueella oli aikaisemmin ollut myös urheiluseuratoimintaa, sillä Pitkälahden sahan ympärillä olleen asujaimiston ympärillä toimi urheiluseura Pitkälahden Viri. 1990-luvun alussa Petosen asukasmäärän ja väestörakenteen huomioon ottaen oman urheiluseuran tarve oli jälleen mitä ilmeisin.

Petosen asukkaat ovat kaikki muualta muuttaneita, joten omalla urheiluseuralla haluttiin myös vahvistaa uuden asuinalueen identiteettiä, lisätä asukkaiden yhteishenkeä sekä tietenkin edistää urheilun ja erilaisten liikuntamuotojen harrastusta ja terveitä elämäntapoja. Pääpaino asetettiin lasten ja nuorten sekä perheliikunnan järjestämiseen.

Nyrkkeilystä vatsatanssiin - PeNa tarjoaa jokaiselle jotakin

Alusta alkaen liikkeelle lähdettiin asukkaiden tarpeista ja niistä lajeista, joihin asukkaiden mielenkiinto kohdistui. Niinpä seuran historian aikana lajikirjo on jonkin verran vaihdellut. Alussa mukana olleet lajit jalkapallo ja pöytätennis jäivät pois ensimmäisten toimintavuosien jälkeen. Shakki niin ikään oli mukana vain muutaman kauden. Oikeastaan sellaista lajia ei olekaan, mitä seurassa ei olisi kokeiltu, sillä mukana ovat olleet pesäpallo, koripallo, lasten liikuntaleikkikoulu, hiihtokoulu ja jopa vatsatanssikurssi. Sen sijaan lentopallo, petanque, nyrkkeily ja naisten kuntoliikunta (aerobic) vakiintuivat seuran lajeiksi jo varhain. Pitkään mukana ollut kaukalopallo loppui vuonna 2001. Suuren suosion saavuttanut sauvakävely veti vuonna 1998 yli 60 harrastajaa Litmasen kentälle, näkyipä seura tuolloin myös A-studiossa sauvakävelemässä. Uusimmista lajeista salibandy on saanut vankan sijan myös Nallen toiminnassa.

Monessa mukana

Petosen Nallet on ollut mukana alusta alkaen Kuopion Kuntoviikkojen toiminnassa järjestäen useana vuonna mm. suositun Pyöräilyn kuvasuunnistuksen. Petosen Hölkkä kerää runsaasti juoksijoita ja kannustajia koko Savon alueelta ja laajemmaltikin.

Petosen Nallet kuuluu Suomen Työväen Urheiluliittoon (TUL)

Keväällä 2003 järjestettiin TUL:n Nuorten Talvipäivät Kuopiossa, jossa nallet oli mukana järjestämässä mm. salibandy-, petanque- ja ryhmätanssikilpailuja.

Petosen Nallet on jatkuvasti avoin uusille liikuntamuodoille ja uusille harrastajille. Jos Sinulla on mielessäsi laji, jota haluaisit harrastaa, ota reippaasti yhteyttä seuran puheenjohtajaan Jarmo Peltolaan tai kehen tahansa seuran toimihenkilöistä.